Dosya

Deprem bölgesinden – 6: Dayanışma yaşatır şiarını daha da yüksek sesle haykırmaya devam edeceğiz

Şiyar Demir – Sosyalist Liseliler

Hatay’da çok büyük bir yıkım ve can kaybı var. Bütün bunların yanında bir terk edilmişlik var. Halkımız bütün bu yıkıma ölüme rağmen en çok yalnız bırakılmış olmasına üzülüyor. Çünkü yıllarca ter, gözyaşı ve kan dökerek geleceği inşa edip bu toprakları bugüne getirmiş bu halk, burjuvazi tarafından bugün yalnız bırakıldı. Ve halk kendi yarasını sarmaya çalışırken onlar bu enkaz üzerinden rant sağlamanın planlarını yapıyorlar. İnsanların geleceği dair bütün planları enkaz altında kaldı ve yok oldu. Gelecek artık onlar için zifiri karanlık. Kimi evlenmek, kimi okumak, kimi de bir işe girip hayatını düzene sokma hayalleri kuruyordu. Önce deprem yıktı, sonra da burjuvazi silip süpürdü. Biz Sosyalist Liseliler olarak depremin ilk gününden beri bölgedeyiz, hala çalışmaya devam ediyoruz. Amacımız halkımıza yalnız olmadığını ve komünistlerin her zaman her yerde yardım etmeye hazır olduğunu göstermek ve yaralarımızı beraber sarmaktır. Biz dayanışma yaşatır şiarıyla her zaman emekçi halkımızın ve okuyan gençlerimizin yanındayız. Sosyalist Liseliler bölgede gıda, giysi, hijyen malzemesi battaniye ısıtıcı ve çorba dağıtımına kadar pek çok çalışmada yer alıyor. Sosyalist Liseliler olarak çocukları ve gençleri düşünerek onlar için film gösterimleri yapıyoruz. Pek çok genç gelip bize yardım etmek istediğini ve oturmak istemediğini söylüyor. Liseli gençlik Sosyalist Liseliler aracılığıyla üzerine çöken ağırlığın atmakta ve silkinip kendine gelmektedir. Zaten sınav stresi altında ezilen liseliler, bir de bunun üzerine deprem şokunu yaşadılar ve gelecekleri daha da karanlığa sürüklendi. Depremin olduğu ilk andan itibaren çadırlarda Kur’an kursları açılırken, okullarda eğitim durduruldu. Çadırların Kur’an kurslarının kullanımına açan hükümet, liseler için açık alanda bile olsa bir eğitim alanı oluşturamadı. Aslında oluşturamadı değil, bunu istemedi. Böylelikle gençlik patronların pençesine atıldı. 

İlerleyen aylarda bölgede işsizlik ve bununla bağlantılı olarak yoksulluk daha da derinleşecektir. Yardım tırları artık gelmeyecek bundan ötürü de gıda konusunda sorunlar çıkacaktır. Market zincirleri şimdiden marketleri doldurmaya başladılar. Fakat kim hangi parayla satın alacak bu gıdaları? Kiralar şimdiden 15.000 liralara ulaşmış durumda. Ev sahipleri kiracılarına bağlanan aylık para desteğini kendi hakları olduğunu iddia ederek istemeye başlamış durumda. 

Bir de bütün bunların üstüne Hataylı liseli gençlik üniversite sınavlarına girecek ve başarıda büyük oranda gerileme yaşanacaktır. Hali hazırda sakat olan eğitim sistemi iyice bataklığa girecektir. Liseli gençlik artık önünü göremez durumda. Bölgedeki yıkımın yıllarca onarılamayacağı düşünülürse Hatay’da en az iki neslin bütün geleceğinin baltalandığı görülecektir. Artık ne iş var çalışacak ve okul var okunacak ne de imkân var üniversite kazanacak. Biz Sosyalist Liseliler olarak bölgede halkımız ve liseli gençlik ile dayanışmaya devam edeceğiz. Dayanışma yaşatır şiarını her geçen gün daha da yüksek sesle haykırmaya devam edeceğiz.

Comments are closed.

0 %