Gündem

Avukatlık Kanunu’ndaki Değişiklikler Üzerine

Söyleşi: Berkay Çelen

Avukatlık Kanunu’nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi, 8 Haziran 2022 tarihinde TBMM Genel Kurulu’nda kabul edildi ve 11 Haziran 2022 tarihinde yayımlanan Resmi Gazete ile yürürlüğe girmiş oldu.

Yeni yasal düzenleme ile toplamda 5 maddede değişiklik yapılmış olsa da, esasen iki adet alanda değişiklik yapıldığını görüyoruz. Birinci değişiklik, avukatlık stajı sürecine, diğer değişiklik de birden fazla baronun bulunduğu illerde (İstanbul, Ankara) adli yardım görevlendirmelerinin dağılımına ilişkindir.

Değişikliğe göre, herhangi bir başka işte sigortalı çalışan bir kişinin bu sürede avukatlık stajını da yapabilmesi mümkün hale geldi. Bu düzenleme uyarınca, sigortasız ve çok düşük ücretlerde çalışmanın adeta bir ‘’kural’’ haline geldiği avukatlık stajı devam ederken, başka bir işte de çalışılabilecek. Diğer değişiklik ile de AKP eliyle kurulan 2 No’lu Baroların bütçeden daha fazla pay almasının amaçlandığını görebiliyoruz. 

Öte yandan hatırlatalım, Ankara’da bulunan 2 No’lu Baro’nun üye sayısının 2.000’in altına düştüğü ve bu eksikliğin giderilmesi için kendilerine süre verildi.

Tüm bu gelişmeleri, Avukatlar Sendikası Başkanı Selin Aksoy ile değerlendirdik.

İyi okumalar dileriz.

Yazının tamamına erişmek için abone olmalısınız. Tıkla, abone ol

Comments are closed.

0 %